Chiftelute in foietaj

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 6631 vizualizari

 

E dupa o reteta a Laurei, dar modificata:http://savalaura.blogspot.com/2009/10/floricele-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 250 g carne tocata
  • 2 oua
  • partea alba de la 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 frunze de leustean
  • sare, piper macinat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in foietaj:

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se spala, se zvanta si se toaca marunt.

Se amesteca bine carnea cu un ou, legumele si frunzele tocate, se condimenteaza cu sare si piper si se formeaza chiftelute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie o foaie de aluat cu o forma rotunda sau cu o cana. Se aseaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecareia se aseaza cate o chifteluta.

Se taie si a doua foaie de aluat rondele, iar in mijlocul fiecareia se face o gaura suficient de mare sa incapa chiftelutele. Se aseza peste chiftelute si se preseaza pe margini sa se lipeasca bine aluatul. 

Se bate bine oul ramas si se ung rondelele cu o pensula, apoi se presara cu seminte de susan. 

Se da la cuptorul incins pentru aprox. 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:33

Foarte , foarte frumos..................mult mai imi place cum arata................

Adinacarla 1

20.08.2010, 12:17

interesanta idee...trebuie sa incerc si eu

CarmenBlue 1

14.03.2013, 13:04

minunata reteta. chiar azi am sa incerc sa o fac o sa revin cu rezultatele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua in purgatoriu